Az én Anyukám tudja a világon a legfinomabb tiramisut csinálni, a családi alkalmakkor mindig készül ilyen, nem volt kivétel ezalól a húsvét sem. Anya a Szarvasi mascarpone tetejének a belsején lévő receptet használja alapként, és ezt dobja fel egy kis extrával, hogy még sokkal fincsibb legyen! A recept a következő:
Hozzávalók:
250g mascarpone
3 tojás
3 ek cukor
4 dl hideg feketekávé
1 cs Dr Oetker csokiöntet
1 cs vaníliás cukor
2 cs babapiskóta
mandula aroma
kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, és a sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákanalazom a mascarponét, és pici mandula aromát is, majd jól elkeverem. A tojások fehérjét habbá verem és óvatosan a krém többi részéhez forgatom. Ezután elkészítem a csokiöntetet a zacskón lévő utasítások szerint. A kávéba kevés cukrot keverek és megforgatom benne a babapiskótákat - de nem szabad hagyni, hogy túlságosan elázzon, mert a krémtől is még puhulni fog. A piskótákkal kirakom egy jénai tál alját és a mascarponés krém felét rásimítom. Ismét egy réteg babapiskóta jön, ráöntöm a csokiöntetet, megint piskóta, majd a maradék mascarpone krémet is a tetejére kenem. Az egészet megszóróm kakaóporral és 3-4 órát a hűtőben pihentetem, hogy szépen összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése