Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 2 ek kakaópor 1 tk őrölt fahéj
- 1 cs. sütőpor
- 5 dkg barnacukor
- 1-2 bő evőkanál méz
- 6 evőkanál olaj
- 2 dl víz
- töltelék: lekvár
Elkészítés:
A lisztet elkeverem a kakaóporral és a sütőporral, hozzáadom a cukrot, a mézet, az olajat és a vizet is. Kézi habverővel egyenletesen elkeverem a tésztát. Kivajazok és lisztezek egy kisebb tepsit, beletöltöm a csokis masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütöm.
A kész piskótát kihűtöm, a tepsiből kivéve félbevágom, az egyiket megkenem bármilyen lekvárral, a másikat pedig ráborítom. A tetejére lehet csokimázat kenni, hogy még fincsibb legyen.
A minitorta úgy készült belőle, hogy egy pohárral két karikát szúrtam ki a kész piskótából, az egyiket megkentem baracklekvárral, a másikat pedig rátettem. Az egész tortácskát megkentem lekvárral, és beborítottam a kinyújtott marcipánnal. Az aljára körbe zöld marcipánszalagot ragasztottam, a tetejét pedig marcipán virágokkal és levelekkel díszítettem.
A marcipán virágok úgy készülnek, hogy a kinyújtott marcipánt szív alakú kiszúróformával kiszúrom, fejjel lefelé fordítom, a közepére illesztek egy pici sárga színű marcipán hengert, és az egészet tölcsérszerűen behajtom. A leveleket pedig úgy lehet a legegyszerűbben elkészíteni, hogy egy kis csepp alakot formálunk a marcipánból, és a dundi végénél kezdve egy mozdulattal kinyújtjuk. Fogpiszkálóval belerajzolhatjuk az erezetet is.
A piskóta receptjét itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése