2011. április 25., hétfő

Húsvéti torta

Hozzávalók:
  • egy kerek 4 tojásos kakaós piskótalap
  • 3 tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 20 dkg tejcsoki (tortabevonó!)
  • 4-5 dl tejszín
  • 1 cs zselatin fix
  • málnalekvár

tetejére:
  • Kinder tojások
  • m&m's cukorkák

Elkészítés:

A krémhez a tojások sárgáját a cukorral addig főzöm gőz fölött, míg kb 60-70 fokos nem lesz (belenyúlva már forrónak érezzük). A gőzről levéve kihűlésig habverővel habosra verem. A tejcsokit gőz fölött felolvasztom (ha nem tortabevonót használunk, kb 10 dkg vajjal együtt olvasszuk, különben nem lesz folyós). A tejszínből a zselatin fixszel kemény habot verek. A kihűlt csokit a cukros tojásokhoz keverem, majd óvatosan a tejszínhabot is beleforgatom. A krémet úgy töltöm a lapra, hogy először megkenem a lekvárral, ha szeretnénk durvára tört mogyorót is szórhatunk rá, majd ráöntöm a krémet. Ha a tortalap elég vastag, kettévágom, és a krémet két rétegben töltöm bele és a tetejére.
A torta tetejét félbe vágott Kinder tojásokkal díszítem, pici krémet kanalazok bele és 3 m&m's cukorkát ültetek a közepére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése