2011. február 13., vasárnap

Valentin napi csokis szivek

Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2-3 ek kakaópor
  • 5 dkg étcsoki
  • 1-2 marék magozott meggy
  • nutella
  • marcipán

Elkészítés:

Mikroban felolvasztom a margarint, és hagyom, hogy kihüljön, addig nagylyukú reszelőn lereszelem a csokit (vagy késsel felaprítom). Kimérem a lisztet,  összekeverem a sütőporral és a kakaóval. A tojásokat elkeverem a cukorral, majd hozzáöntöm a kihült vajat és beleszitálom a sütőporos, kakaós lisztet. Krémes állagú tészta lesz belőle, amibe belekeverem a reszelt étcsokit és a (jól lecsöpögtetett) meggyet. A sütéshez szív alakú muffinformára lesz szükség, a dekoráláshoz pedig sütőpapíron körberajzolom a formát, majd kivágom a szivet (ez a marcipánhoz kell majd). A tésztát ezután a muffinformába kanalazom és 180℃-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.

Dekorálás:

Amíg sül a süti, a marcipánt kb 2mm vastagságúra kinyújtom, és az előzőleg kivágott minta és egy kés segítségével kivágom a sziveket. A kisebb szivekhez használhatunk kiszúró formát vagy egy általunk rajzolt kisebb sütőpapírból kivágott mintát is. Ha megsült a süti, kiveszem és kb 10 perc múlva kiszedem őket a formából. A tetejüket levágom (és megeszem :P), hogy egyenes legyen a felülete, majd vékonyan megkenem nutellával és ráteszem a marcipánsziveket.

Tippek:
  • Használhatunk fagyasztott meggyet vagy befőttet is, sőt más gyümölcsöt is, amihez kedvünk támad :)
  • A szilikon muffinformát is érdemes előzőleg vékonyan olajjal kikenni, hogy könnyebb legyen a kész sütiket kiszedni.
  • A marcipánt porcukrozott deszkán nyújtsuk ki, hogy ne ragadjon le!
  • A szív alakú muffinformát én a Lidl-ben szereztem be, de itt is kapható: www.desszertmester.hu
  • A marcipánt a DesszertMester Pengő utcai boltjában vettem.

1 megjegyzés: