Hozzávalók:
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj/margarin
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2-3 ek kakaópor
- 5 dkg étcsoki
- 1-2 marék magozott meggy
- nutella
- marcipán
Elkészítés:
Dekorálás:
Tippek:
Mikroban felolvasztom a margarint, és hagyom, hogy kihüljön, addig nagylyukú reszelőn lereszelem a csokit (vagy késsel felaprítom). Kimérem a lisztet, összekeverem a sütőporral és a kakaóval. A tojásokat elkeverem a cukorral, majd hozzáöntöm a kihült vajat és beleszitálom a sütőporos, kakaós lisztet. Krémes állagú tészta lesz belőle, amibe belekeverem a reszelt étcsokit és a (jól lecsöpögtetett) meggyet. A sütéshez szív alakú muffinformára lesz szükség, a dekoráláshoz pedig sütőpapíron körberajzolom a formát, majd kivágom a szivet (ez a marcipánhoz kell majd). A tésztát ezután a muffinformába kanalazom és 180℃-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.
Dekorálás:
Amíg sül a süti, a marcipánt kb 2mm vastagságúra kinyújtom, és az előzőleg kivágott minta és egy kés segítségével kivágom a sziveket. A kisebb szivekhez használhatunk kiszúró formát vagy egy általunk rajzolt kisebb sütőpapírból kivágott mintát is. Ha megsült a süti, kiveszem és kb 10 perc múlva kiszedem őket a formából. A tetejüket levágom (és megeszem :P), hogy egyenes legyen a felülete, majd vékonyan megkenem nutellával és ráteszem a marcipánsziveket.
Tippek:
- Használhatunk fagyasztott meggyet vagy befőttet is, sőt más gyümölcsöt is, amihez kedvünk támad :)
- A szilikon muffinformát is érdemes előzőleg vékonyan olajjal kikenni, hogy könnyebb legyen a kész sütiket kiszedni.
- A marcipánt porcukrozott deszkán nyújtsuk ki, hogy ne ragadjon le!
- A szív alakú muffinformát én a Lidl-ben szereztem be, de itt is kapható: www.desszertmester.hu
- A marcipánt a DesszertMester Pengő utcai boltjában vettem.
csodálatosan szépek!
VálaszTörlés