2011. február 17., csütörtök

Csoki mousse á la Spoon

Ma gyönyörű csoki mousse-t ettem a Spoon hajón, ami ráadásul még nagyon nagyon nagyon finom is volt és extra tömény, pont ahogy kell :) Egy pici gombócnál többet nem is bírtam volna "legyűrni" :P
A csoki mousse az egyik kedvenc édességem, mindig felcsillan a szemem ha valahol látok. Eszembe juttatja a régi franciaországi síelős emlékeket, amitől mindig olyan jó kedvem lesz... Igazság szerint ezekből az utakból nem is annyira a síelés emléke maradt meg bennem, hanem a sok nevetés, a bulik, a sajt fondue, a bagett és persze a csoki mousse - vagyis "csokimausz", ahogy Peti mondaná :) Olyan szuper csoki mousse-t - vagyis mousse au chocolat-ot - ettünk rendszeresen a hüttében, amilyet tényleg csak a franciák tudnak!! Arra az egy hétre még a hűtőt is teleraktuk a boltban kapható műanyag poharas változattal és megállás nélkül ettük :)

Otthoni elkészítése nagyon egyszerű, csak étcsoki, tojás és tejszín kell hozzá :)

Hozzávalók: 
  • 10 dkg étcsoki
  • 3 tojás
  • 3 ek. tejszín
  • esetleg pici narancslikőr vagy kávé
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját elkeverem. A csokit gőz fölött megolvasztom, majd hozzáadom a tejszínt. Ha kicsit már kihűlt, óvatosan hozzákeverem a tojások sárgáját és a felvert fehérjét, majd jöhet a likőr vagy kávé vagy narancshéj vagy málna vagy chili vagy amit akarunk :) Szufflés tálkákba töltöm és egy napra a hűtőbe teszem. Aztán jöhet a bűnözés :P
A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és eperrel mint a Spoonban :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése