2011. február 22., kedd

Nagyon csokis minikuglóf

Kölnben Dorcsi barátnőmmel heteken át szemeztünk a gyönyörűséges minikuglófokkal, de valahogy sosem hozta úgy a pillanat, hogy együnk is egyet... vagy kettőt :) Aztán végül a legutolsó napok egyikén a búcsúkávénk mellé vettünk egyet-egyet, mégsem jöhettem úgy haza, hogy nem kóstoltam ilyen cukiságot!! Ennek örömére, mikor tavaly megláttam a minikuglóf formát a Lidl-ben, éreztem, hogy muszáj megvennem, majd karácsonyra Dorcsitól is kaptam egyet, amivel extramini-kuglófokat lehet gyártani. Köszönöm, imádom!! :)

             Hozzávalók:
            • 1 tojás
            • 2 ek olaj
            • 10 dkg barnacukor
            • 1 csomag vaníliás cukor
            • 1.5 dl ásványvíz
            • 12.5 dkg liszt
            • fél csomag sütőpor
            • 3 ek kakaópor
            • 1 tábla étcsoki
Elkészítés:

Elkeverem a tojást az olajjal, cukorral, vaníliás cukorral és az ásványvízzel, majd hozzászitálom a lisztben elkevert sütőport és kakaóport is. A csokit nagylyukú reszelőn lereszelem, és ezt is a tésztába forgatom. Egyenlő arányban a formába töltöm és 190℃-ra előmelegített sütőbe tolom kb 25 percre.
A tetejét egészen egyszerűen Dr Oetker instant cukormázzal díszítettem. Hipergyors süti :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése