Hozzávalók:
piskóta:
Elkészítés:
piskóta:
- 3 tojás
- 9 dkg porcukor
- 3 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- késhegynyi sütőpor
- 12.5 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztenyepüré
- 1.5 ek cukor
- 3 dl tejszín
- 1 cs zselatin fix
- marcipán
- porcukor a nyujtáshoz
Elkészítés:
A piskótához a tojások fehérjéből kemény habot verek, óvatosan hozzáadom a cukrot majd a tojások sárgáját egyenként, végül a liszttel elkevert kakaóport és sütőport is beleszitálom. 15cm átmérőjű kivajazott-lisztezett kapcsos tortaformába öntöm a tésztát és 180℃-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Ha kész, kiveszem a formából és rácsra téve megvárom amíg kihül. Közben elkészítem a krémet: a puha gesztenyemasszát villával összetöröm, kikeverem a cukorral és a mascarponeval. A tejszínből a zselatin fixszel kemény habot verek és óvatosan a gesztenyés krémbe forgatom. Ha teljesen kihült a piskóta, három egyforma lapra vágom és megtöltöm a krémmel. Kicsit kívülről is megkenem, hogy a marcipán jól rátapadjon. A marcipánt porcukros deszkán akkorára nyújtom, hogy be tudjam vele vonni a tortát. A színes marcipánt is kinyújtom, egy kisebb pohárral karikákat szúrok ki belőle és a tortára ragasztgatom őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése