2011. március 17., csütörtök

Gesztenyés torta

Hozzávalók:

piskóta:
  • 3 tojás
  • 9 dkg porcukor
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • késhegynyi sütőpor
krém:
  • 12.5 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 1.5 ek cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 cs zselatin fix
tetejére
  • marcipán
  • porcukor a nyujtáshoz

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjéből kemény habot verek, óvatosan hozzáadom a cukrot majd a tojások sárgáját egyenként, végül a liszttel elkevert kakaóport és sütőport is beleszitálom. 15cm átmérőjű kivajazott-lisztezett kapcsos tortaformába öntöm a tésztát és 180℃-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Ha kész, kiveszem a formából és rácsra téve megvárom amíg kihül. Közben elkészítem a krémet: a puha gesztenyemasszát villával összetöröm, kikeverem a cukorral és a mascarponeval. A tejszínből a zselatin fixszel kemény habot verek és óvatosan a gesztenyés krémbe forgatom. Ha teljesen kihült a piskóta, három egyforma lapra vágom és megtöltöm a krémmel. Kicsit kívülről is megkenem, hogy a marcipán jól rátapadjon. A marcipánt porcukros deszkán akkorára nyújtom, hogy be tudjam vele vonni a tortát. A színes marcipánt is kinyújtom, egy kisebb pohárral karikákat szúrok ki belőle és a tortára ragasztgatom őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése