2011. március 23., szerda

Almás-szilvás muffin

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 3-4 ek tejföl
  • 1 ek fahéj
  • kb 2 marék magozott, negyedelt szilva
  • fél alma kockázva
tetejére:
  • kék cukormáz
  • szív alakú szórócukor


Elkészítés:

A tojásokat elkeverem a cukorral, hozzáöntöm az olajat, majd beleszitálom a lisztben elkevert sütőport és fahéjat. Hozzáadom a tejfölt, majd a szilvát és az almát is, és jól összekeverem, hogy egyenletesen legyen mindenhol gyümölcs. Muffinformába kanalazom a tésztát és 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm.
Ha kész, megvárom amíg kihül, és a tubusos cukormázból nyomok a tetejükre kb egy evőkanálnyit és késsel elkenem. Rászórom a cukorkákat, kicsit belenyomkodom, hogy ne potyogjanak le, és elkészült a remekmű :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése